top of page

Mensenrechten Festival

10 December @ Podium Mozaiek

Amsterdam

Anchor 1

10 december is het de internationale dag van de mensenrechten. Dat vieren wij met het Who's Right Festival.

 

Kom naar Podium Mozaiëk voor een spetterend en inspirerend festival met interviews, lezingen, film, Virtual Reality en speeddates. En natuurlijk: tientallen bekende en minder bekende activisten uit binnen- en buitenland. 

 

Van 18.00 tot 23.00 uur vinden in verschillende zalen activiteiten plaats. Kies dus zelf waar je naartoe wil. Klik om naar het schema te gaan.

 

Hoofdprogramma (20.00-21.30u)
In de grote zaal gaan we op een bijzondere manier in gesprek over van de mensenrechten in Amsterdam. Aan de hand van filmfragmenten bespreken we wat goed gaat, wat misgaat en waar we met elkaar aan moeten werken. We doen dat met de bezoekers en met een panel dat bestaat uit Carina van Eck (College voor de Rechten van de Mens), Mitchell Esajas (The Black Archives), en Esther van den Berg (SCP).

Voormalig kindsoldaat Godfrey Lado vertelt zijn verhaal. En stadsdeelbestuurder Fenna Ulichki gaat in gesprek met Jerry Afriyie (stichting Nederland Wordt Beter). Master of Ceremony: Dymphie Braun.

 

Activistenbar (18.00-20.00u en 21.30-23.00u)

In de activistenbar kun je speeddaten met activisten uit binnen- of buitenland. Schrijf je in voor een 20 minutengesprek met o.a. mensenrechtenadvocaat Wil Eikelboom (Prakken d'Oliveira), anti-discrimnatiestrijder Jerry Afriyie (Nederland wordt beter), oud-Kamerlid Myrthe Hilkens (De Goede Zaak), Waqas Goraya (Pakistaanse blogger) en Akeem Vassel (Jamaicaanse LGBT-activist) en nog veel meer.
Let op: Na registratie voor het festival kun je hier je speeddate reserveren. Of klik op onderstaande knop:

Je wordt doorverwezen naar Eventbrite

Who's Right Festival

ma 10 december

18.20 - 23.00

Hoofdprogramma:20.00 - 21.30

Podium Mozaïek

191 Bos en Lommerweg 

1055 DT Amsterdam

VR-Experience - Critical Mass (18.00 - 20.00u)

Middels virtual reality stap je in het leven van andere Amsterdammers. Je verplaatst je in de leefwereld van stadsgenoten die je (nog) niet zo goed kent, of waar je misschien wel nooit mee in aanraking bent gekomen. Maak kennis met nieuwe geluiden, inzichten en perspectieven.

Documentaire (19.00- 19.30u)

In de korte Who's Right documentaire worden verschillende actieve wijkbewoners in Amsterdam-West geïnterviewd over de rol van mensenrechten in het dagelijks leven. Met onder meer: Maureen Koswal (buurtaanjager en theatermaker), Khadija Alami (activiteiten voor wijkbewoners met een kleine beurs), Fenna Corstanje (onbeperkt West), Godfrey Lado (storyteller) en Vanny Reyes (COC-West).

Live mensenrechten interviews (21.30 - 23.00u)

Klaar met speeddaten? Kom luisteren naar een aantal boeiende conversaties in de kleine zaal. Menno van der Veen gaat in gesprek met mensenrechtenverdedigers uit alle windstreken die soms met gevaar voor eigen leven discriminatie bestrijden, toegankelijkheid eisen, en opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.  Wat drijft hen? Wat hopen ze? Waar lopen ze tegen aan? 

Met: onder andere Milou Deelen (Feminist), Morid Aziz (Humanistisch Verbond) en Jazie Veldhuyzen (Bij1).

Mensenrechtenquiz (22.30 - 23.00u)

Wie weet het meest van mensenrechten? En wat vind je er eigenlijk van: moet alles gezegd kunnen worden? Of is de strijd tegen discriminatie belangrijker? Doe mee met de interactieve quiz onder leiding van Michiel Hulshof en Dymphie Braun, en wordt de Who's Right-expert van 2018.

Mensenrechtengame (18.00 - 19.00u)

Speel mee met het mensenrechtenspel van Janna Ulrich.

 

Bar

De hele avond kun je aan de bar onder het genot van een drankje een goed gesprek voeren, over mensenrechten bijvoorbeeld!

Anchor 2

Schema:

Screenshot 2018-12-03 at 13.28.44.png
Logo-BC-Amsterdam-West.png
logo-evatasfoundation.jpg
stichting-haella-logo.gif

Dit project is mogelijk gemaakt door:

bottom of page