top of page

Wat organiseren wij

Wat is WHO'S RIGHT?

Who’s Right? staat voor een frisse blik op mensenrechten en activisme. We schudden op. Je kunt met ons over alles praten. Grote vraagstukken in de wereld, kleine problemen waar je tegen aanloopt. Wij denken dat mensenrechten voor iedereen belangrijk zijn. 

 

En dat er in iedereen een activist schuilt. We geloven in massale protesten tegen discriminatie of voor vluchtelingen. Maar geloven ook in slimme acties om aandacht te vragen voor het belang van werk of een plek om adem te halen. We weten dat uit dagelijks gerommel, gedoe en gebrekkigheden mooie dingen kunnen ontstaan.

We vinden het belangrijk dat iedereen benaderbaar is. Dat mensen die hun mening uiten integer en oprecht zijn. We denken dat elke ervaring (hoe naar of hoe mooi ook) inspireert en het in zich heeft om andere te verbinden. We maken de abstracte wereld van mensenrechten tastbaar en lokaal. 

Onze projecten

106720375_2739129436371767_5468124930417

Dialogen

verslag Jonge Activistenlab Corona.jpg

Activistenlab

_CBB4955.jpg

Activistenbar

FCBB5260.jpg

Festival

We zijn een divers team, maar we voelen ons verbonden door onze filosofische blik, door onze liefde om met groepen aan de slag te gaan en onze overtuiging dat een goed gesprek levens verandert. We zijn flexibel, we maken ingewikkelde thema’s simpel. We kunnen alle soorten groepen uitdagen tot een onderzoekend gesprek. We bespreken alle onderwerpen. We creëren ontmoetingen en als het even kan openen we mensen de ogen voor andere gezichtspunten.

 

We zijn gelukkig als er goede gesprekken zijn gevoerd, als we nieuwe ontmoetingen hebben geënsceneerd, als we mensen hebben geïnspireerd om aan de slag te gaan.

 

We willen dit jaar mensenrechten en activisme voor zoveel mogelijk mensen ontsluiten. Het abstracte wordt praktisch als het impact heeft op persoonlijke levens. Denk maar aan hoe covid19 ons allemaal bewust heeft gemaakt van het belang van privacy, gezondheid, meningsuiting en het recht om bij elkaar te komen. We willen degenen die met hun rechten aan de slag willen door erover te denken, te praten en op te komen voor zichzelf en anderen, helpen hun weg te vinden.

De pilot is gestart in oktober 2017. In 2018, 2019 en 2020 zijn we doorgegaan met dit project. En we zijn blij dat ook in 2021 aandacht is voor Mensenrechten in Amsterdam West met een gloednieuwe Who's Right editie met wederom een viering van de Mensenrechten op 10 december, ditmaal in de Mansveltschool, waarin we weer allerlei lokale en internationale activisten in het zonnetje zetten in een activistenbar. Kom ze ook ontmoeten! Check de events.

bottom of page