top of page

Speeddaten met activisten & Levenslessen uit Guantanomo Bay

Tijdens het Who’s Right Mensenrechtenfestival in Midwest Amsterdam op 10 december deelden vijftien activisten hun verhaal met de bezoekers. Van seksuele gelijkheid, en toegankelijkheid voor mensen met een beperking, tot rechten voor dissidenten in Sri Lanka en de onderdrukking van de Oeigoeren. Dankzij de programma’s Shelter City en ICORN konden veel internationale activisten aanwezig zijn. Er werd geluisterd, geconverseerd, gelachen en gesteund.


Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki hield een warm pleidooi om juist in wijken en stadsdelen aandacht aan mensenrechten te blijven besteden. Ze kondigde ICORN-gast Mohammed Ould Slahi aan. Hij vertelde over de levenslessen die hem als gevangene in Guantanomo Bay hadden geholpen om zijn verblijf van veertien jaar te doorstaan. In zijn geïsoleerde verblijf had hij alleen contact met bewakers en medewerkers. Hij leerde te vergeven. Door vergeving, kon hij zichzelf weer als vrij individu ervaren, zich losmaken van degenen die hem hadden vernederd.

Mohamedou heeft ook een praktische levensles voor iedereen. Schrijf elke dag vijf dingen op waar je dankbaar voor bent.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page